www.asirtoos2.blogsky.com

email : dj_javad71@yahoo.com

www.asirtoos2.blogsky.com

email : dj_javad71@yahoo.com

18 توصیه خرید و نگهداری ماهی قرمز

کم کم داریم به شروع سال جدید نزدیک میشیم و سفره باستانی هفت سین را که در واقع هشت شین بوده آماده میکنیم که یکی از سین ها ماهی است البته خودم اصلاً اعتقادی به گذاشتن ماهی ندارم چون اصولاً ماهی قرمز جزو سفره هفت سین ما ایرانیها نبوده و مال سنت چینی ها بوده که وارد شده با این حال برای کسانی که میخواهند بخرند این مقاله رو گذاشتیم به شرطی که ماهی را بعداً حتماً حتماً در آب آزاد رها کنند
سازمان دامپزشکی کشور 18 توصیه بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز را اعلام کرده است. به گزارش مهر، 18توصیه بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور به شرح زیر است : 

- ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه نمایید، از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهیها را به صورت متراکم و درمحل و درشرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می نمایند خودداری کنید، همچنین ماهی قرمز دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد.

- ازخرید ماهیانی که دارای علایمی همچون باله ها به صورت تاخورده و جمع شده درآمده باشد، دراطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند مشاهده شود، روی سطح بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده شود و یا آنکه بدن رنگ پریده و لکه لکه شده باشد، لبه باله ها خورده و ساییده شده باشد، ماهی بی قرار بوده و بدون آنکه دریکجا قرار گیرد پیوسته بدن خود را به اطراف بمالد، چشم ها به صورت یکطرفه و یا دوطرفه بیرون زده باشد، پولکهای ماهی ریخته باشد، خودداری نمایید.

- در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمزبه طورمثال درخانه و کنارسفره های هفت سین مقدار آب مورد نیازهرقطعه ماهی انگشت قد، حداقل یک لیترمنظور شود، ضمن اینکه یک تا دوباردرهفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیزجهت تزیین آکواریوم و تنگهای ماهیان استفاده ننمایید

- شستشوی دوره ای آکواریوم ها و ضدعفونی وگندزدایی آنها با محلولهای نمک طعام(30 گرم در لیتربه مدت ده دقیقه)، ترکیبات آمونیوم 4 تایی به مقدار1-1/0 گرم درلیترآب به مدت 1تا 15 دقیقه و یا ترکیبات یددار به مقدار200 میلی گرم درلیتر آب به مدت 10 ثانیه، استفاده از دستکش به خصوص برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ازدیگر توصیه های سازمان برای خرید و نگهداری ماهی قرمزدرایام نوروزاست.

- شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد ازهرباردست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری ازدست زدن کودکان به ماهیان وآموزش بهداشت فردی به آنها وعدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد ازکاربا آکواریوم، نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی درجاهای خنک و تاریک و خشک در ظروف کاملا بسته ورعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی توصیه شده است.

- ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتراست که غذا در سطح آب شناور بماند، استفاده ازغذای آماده بهتراست و غذادهی باید یک یا دوبار درروز و به اندازه ای باشد که درمدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.

- رعایت دوره ای حداقل 2 هفته ای قرنطینه ای برای ماهیان جدید الورود دریک آکواریوم جداگانه ، جداسازی تمامی موارد اختلال و بیماری از سایر ماهیان و طی دوره زمانی برای آنها، مراجعه به دامپزشک در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی، مراجعه به پزشک درصورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی های پوستی از سوی سازمان دامپزشکی به مردم توصیه شده است.

- آب مورد استفاده برای این منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آبهای شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شود و یا برای تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.

- درصورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل ماهیان را دراماکن محصورمجازمشخص شده برای این منظور رها سازی کرده و یا آن را به اقوام خود هدیه و یا به آکواریوم دار ها تحویل دهید همچنین از قراردادن آکواریوم ها و تنگهای ماهی درجلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری کنید.

کی چی سوار میشه!

در صورتی که هر یک از عکس ها باز نشد بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه show picture را بزنید
 

 

ادامه مطلب ...